Traficul rutier este în continuare închis pe unele căi rutiere din şase judeţe: Constanţa, Galaţi, Iaşi, Tulcea, Suceava şi Vaslui, potrivit MAI.

Totodată, sunt închise circulaţiei Autostrada A2 (pe tronsonul Lehliu Gară - Constanţa) şi A4, precum şi 19 sectoare din 15 drumuri naţionale.

"În acest moment, nu sunt semnalate persoane blocate pe drumurile din judeţele afectate, mai sunt doar 51 de persoane evacuate din autoturisme din cauza imposibilităţii deplasării pe unele drumuri din judeţul Constanţa. Astfel, la Medgidia sunt cazate 48 de persoane la un hotel, iar la Valea Dacilor - trei, cazate în Centrul de întreţinere autostradă" precizează reprezentanţii MAI.

Ei mai arată că, din totalul intervenţiilor medicale, din ultimele ore, 102 au fost pentru gravide şi 29 pentru persoane dializate.

De asemenea au fost relocate 324 persoane fără adăpost, în unităţile de primiri urgenţe sau în spaţii ale autorităţilor locale.

Pe patru drumuri naţionale din judeţele Buzău, Galaţi şi Iaşi (DN 22, DN 26, DN 26A şi DN 28) se circulă îngreunat.

Circulaţia feroviară se desfăşoară cu restricţii pe 10 linii de cale ferată (Alexandria – Zimnicea, Caracal – Banu Mărăcine, Caracal – Corabia, Ciulniţa – Călăraşi Sud, Făurei – Buzău, Roşiori Est – Turnu Măgurele, Roşiori Nord – Drăgăneşti Olt, Şendreni – Independenţa, SRCF Constanţa şi SRCF Galaţi).

De asemenea, toate porturile de la Marea Neagră sunt închise.

La nivelul aeroporturilor, nu sunt înregistrate restricţii de trafic aerian, precizează Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, în punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricţii, cu excepţia PTF Zimnicea şi Turnu Măgurele, la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate utiliza bacul, pentru transbordare.

Echipe specializate intervin pentru remedierea avariilor la reţeaua de alimentare cu energie electrică  în localităţi din 11 judeţe, mai arată MAI.

"În ultimele 24 de ore, peste 16.700 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne  - 8.807 poliţişti, 5.381 pompieri şi 2.576  jandarmi cu 8.816 mijloace tehnice au acţionat la nivel naţional pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo severe în cadrul dispozitivelor de ordine publică şi intervenţie", potrivit reprezentanţilor ministerului.

În judeţele afectate de ninsoare şi viscol au fost efectuate 4.207 intervenţii medicale de către SMURD şi serviciile de ambulanţă.

Conform datelor centralizate la nivelul Ministerului Transportului, la nivel naţional, s-a acţionat cu un număr de 777 utilaje care au utilizat peste 1.680 de tone de material antiderapant şi alte materiale, menţionează MAI.

Reprezentanţii ministerului mai arată că în oraşul Videle din judeţul Teleorman a fost oprită alimentarea cu gaze naturale timp de aproximativ 10 ore, ca urmare a formării unui dop de gheaţă pe conducta magistrală de alimentare.

"Preventiv, au fost dislocate forţe şi mijloace în cazul în care s-ar fi impus evacuarea Spitalului de Pediatrie şi Centrului pentru persoane cu handicap. Operaţiunea nu a fost necesară deoarece alimentarea cu gaze naturale s-a reluat la ora 00.06", precizează MAI.

O situaţie deosebită a fost semnalată în comuna Negreşti din judeţul Constanţa, unde a fost necesară intervenţia echipelor medicale pentru două persoane (o femeie însărcinată, cu contracţii, şi un bărbat cu dureri toracice).

Au fost trimise resurse, dar din cauza drumurilor impracticabile şi a unor defecţiuni tehnice, s-a reuşit preluarea pacienţilor în jurul orelor 18.50, predarea acestora în siguranţă la Spitalul Judeţean Constanţa având loc duminică, în jurul orelor  01.30, mai arată reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.