Un bărbat de 35 de ani, din localitatea vasluiană Oprişiţa, a fost accidentat mortal de o maşină, pe drumul naţional (DN) 2F, după ce a coborât din autocarul cu care a venit acasă din Spania şi a traversat şoseaua fără să se asigure.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţiştii vasluieni, accidentul s-a petrecut pe DN 2F, în noaptea se sâmbătă spre duminică, în afara localităţii Oprişiţa, imediat după ce bărbatul de 35 de ani a coborât dintr-un autocar cu care venise acasă în vacanţă din Spania, acolo unde muncea de mai mulţi ani. 

Pe fondul întunericului şi a traversării neregulamentare, susţin anchetatorii, bărbatul a fost lovit în plin de o maşină condusă de un tânăr de 19 ani care circula dinspre municipiul Vaslui spre Bacău şi apoi târât câteva zeci de metri. Martorii spun că victima nu s-ar mai fi asigurat corespunzător întrucât se grăbea să ajungă pe partea cealaltă a drumului, unde-l aştepta soţia sa.

”Cadrele medicale solicitate la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru victimă, constatând decesul. Conducătorul auto care a provocat evenimentul rutier a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind unul negativ”, a declarat, duminică, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Poliţiştii vasluieni au întocmi dosar penal pe numele tânărului de 19 ani pentru ucidere din culpă.