Autorităţile din Bolivia au arestat şeful companiei aeriene LaMia, implicată în accidentul aviatic din Columbia de săptămâna trecută, în care şi-au pierdut viaţa 71 de persoane, incluzând cea mai mare parte a echipei braziliene de fotbal, Chapecoense, scrie BBC.

Gustavo Vargas, general al forţelor aviatice ieşit la pensie, a fost reţinut ca parte a investigaţiei cu privire la accidentul aviatic din Columbia. Avionul, operat de compania aeriană LaMia, în care se afla şi echipa Chapecoense, a rămas fără combustibil în timpul zborului, potrivit BBC.

Celia Castedo, un oficial din Bolivia, a declarat anterior că a avertizat pilotul de problema existentă înainte de a decola. Aceasta a cerut azil în Brazilia, după ce a recunoscut că a primit mai multe ameninţări după tragedie. Cu toate acestea, procedura ar putea dura mai bine de un an, au declarat autorităţile din Brazilia.

Avionul înmatriculat CP2933, care transporta echipa Chapecoense spre Columbia, în vederea disputării primei manşe a finalei turneului Copa Sudamerica împotriva formaţiei Atletico Nacional, la Medellin, s-a prăbuşit în cursul nopţii de luni spre marţi, săptămâna trecută, cu aproximativ 81 de persoane la bord.

71 dintre cei 81 de pasageri şi-au pierdut viaţa, conform presei internaţionale.