Mai multe arme artizanale şi cartuşe au fost ridicate de către anchetatori din locuinţa din satul doljean Palilula, unde stătea bărbatul acuzat că a ucis două persoane şi a rănit alte două, iar apoi s-a sinucis. Anchetatorii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru omor şi uz de armă fără drept.

Poliţişti şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au percheziţionat casa în care locuia Dragoş Furtună, iar din imobil au fost confiscate patru arme de foc artizanale şi mai multe cartuşe.

Anchetatorii au audiat, în timpul nopţii, mai mulţi martori care au povestit că între criminal şi victimele sale a avut loc iniţial un conflict verbal care a degenerat în violenţe fizice.

Surse judiciare susţin că neînţelegerile au pornit de la faptul că Dragoş Furtună şi-a parcat maşina în faţa porţii, iar Ion Trandafir, prima victimă împuşcată mortal, i-a reproşat că nu are cum să treacă pe drum cu un tractor. Între cei doi s-a iscat un scandal în care a intervenit şi fiul tractoristului, Fabian Trandafir.

Deşi lucrurile s-ar fi calmat între familia Trandafir şi Dragoş Furtună, scandalul a continuat, cei trei luându-se la bătaie. În cearta lor au intervenit şi alţi vecini, moment în care Dragoş Furtună ar fi mers în casă şi ar fi luat două arme cu care ar fi tras în vecinii săi.

"În cauză s-a întocmit dosar penal pentru omor şi uz de armă fără drept, agresorul nedeţinând permis de port armă", a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Sâmbătă, mai mulţi poliţişti se află în comuna doljeană Bucovăţ, în satul Palilula, pentru a continua cercetările la faţa locului. De asemenea, o echipă de procurori se află şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pentru a-i audia pe Ion Stuparu, care a fost împuşcat în antebraţ, şi pe Vasile Zidaru, care a fost împuşcat în obraz.

Vineri seară, Dragoş Furtună, în vârstă de 28 de ani, a tras cu un pistol artizanal asupra mai multor persoane din localitatea doljeană Palilula, iar după atac agresorul s-a împuşcat. Primul bărbat împuşcat a murit pe loc, iar fiul acestuia a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a murit şi atacatorul. Totodată, alţi doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Atacatorul era din Timişoara şi venea la Palilula la iubita sa.