O cursă Tarom programată luni dimineaţă între Bucureşti şi Sofia a întârziat peste patru ore, din cauza unor probleme tehnice detectate la aeronavă, au declarat surse apropiate companiei, pentru News.ro.

Cursa era programată să decoleze la ora 8.05 de pe aeroportul Henri Coandă către Sofia, însă nu a decolat până la această oră, fiind programată să decoleze la ora 12.40, cu o întârziere de 4 ore şi 35 de minute.

Din cauza întârzierii zborului spre Sofia, şi zborul retur, de la Sofia spre Bucureşti, urmează să aibă o întârziere majoră.

Cursa Sofia-Bucureşti era programată să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă la ora 10.55, însă pasagerii sunt nevoiţi să aştepte la Sofia până când va sosi avionul Tarom de la Bucureşti.

Surse apropiate companiei au declarat, pentru News.ro, că întârzierea a fost provocată de o problemă tehnică la avion.

În ultima lună au avut loc mai multe incidente legate de zborurile Tarom, în special din cauza unor defecţiuni tehnice.

La sfârşitul lui septembrie, o cursă Tarom spre Amsterdam s-a întors la Bucureşti din cauza unei defecţiuni la instalaţia de climatizare. Apoi, joi 13 octombrie, un avion cu destinaţia Iaşi a ratat decolarea de pe aeroportul Henri Coandă, din cauza unei probleme tehnice.

Vineri, o cursă Tarom pe ruta Bucureşti-Timişoara a fost amânată două ore din cauza defectării unui difuzor.

În plus, cursa Bucureşti-Iaşi, care urma să decoleze, vineri 14 octombrie, la ora 17.20 de pe aeroportul Henri Coandă, a fost anulată, unul dintre pasageri reclamând că reprezentanţii companiei nu au oferit nicio explicaţie.

În urma acestor incidente, Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a cerut în urmă cu o săptămână măsuri suplimentare de control privind siguranţa avioanelor aflate în portofoliul companiei de stat Tarom, iar verificările să fie efectuate şi de către alţi angajaţi decât cei care le fac pe cele zilnice.

Tarom operează în prezent cu 22 de aeronave, după ce unul dintre aparatele Airbus A310, cumpărate în 1992, a ieşit din uz în data de 12 septembrie.

Compania ia în calcul păstrarea unei flote de 21 de aeronave în sezonul de iarnă, după ce a doua aeronavă de acelaşi tip va ieşi din uz în data de 31 octombrie, potrivit unui răspuns trimis de reprezentanţii companiei, la solicitarea News.ro.

Tarom a raportat pentru primul semestru al acestui an pierderi de 28,6 milioane lei (peste 6 milioane euro), de opt ori mai mari faţă de nivelul prevăzut în bugetul de venituri si cheltuieli.