Forţele ruse şi siriene au anunţat că îşi suspendă raidurile aeriene la Alep, începând de marţi 07:00 GMT, înainte de programata „pauză umanitară” care ar urma să fie pusă în aplicare joi, 20 octombrie, a anunţat ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, citat de AFP, Reuters şi RIA Novosti, scrie Agerpres.

„Astăzi, începând de la ora (locală) 10:00 dimineaţă (07:00 GMT), loviturile aviaţiei ruse şi siriene au încetat”, a declarat Şoigu într-o reuniune a Statului Major al armatei ruse, explicând că această oprire înainte de termen este „necesară pentru punerea în aplicarea a pauzei umanitare” pentru a permite civililor să plece din Alep joi.

Potrivit lui Şoigu, înainte de „pauza umanitară”, trupele siriene se vor îndepărta de Alep pentru ca rebelii să poată părăsi oraşul prin două coridoare special create în acest scop.

Ministerul Apărării rus declarase luni că o pauză a atacurilor aeriene asupra celui mai mare oraş din nordul Siriei va intra în vigoare joi, 20 octombrie, de la ora locală 08:00 (05:00 GMT) până la ora locală 16:00 pentru a permite civililor şi rebelilor să părăsească oraşul.

Experţi militari se vor reuni miercuri la Geneva pentru a separa „teroriştii” de opoziţia siriană, declarase generalul Serghei Şoigu la postul oficial de televiziune Rossia-24.