Fiul fostului ministru al Culturii Răzvan Theodorescu, Ion Vladimir Theodorescu, a avut o moarte violentă, cauzată de un şoc toxic, cel mai probabil provocat de muşcătura unui şarpe veninos, arată primele concluzii ale necropsiei.

Decesul lui Ion Vladimir Theodorescu a survenit din cauza unui şoc toxic, iar moartea acestuia a fost violentă, potrivit rezultatelor preliminare ale necropsiei făcute marţi, la Serviciul de Medicină Legală (SML) Argeş,.

”Cauza morţii a fost violentă, ea datorându-se şocului toxic cauzat de intoxicaţia posibilă cu venin, provocată de o muşcătură posibil de şarpe veninos. Dar, până când nu vom avea toate examenele complementare, cu certitudine nu putem spune”, a declarat directorul SML Argeş, Mihaela Popescu.

Întrebată cum a fost posibil ca bărbatul să moară la relativ mult timp de când se presupune că acesta a fost muşcat de un şarpe, medicul Mihaela Popescu a spus că Theodorescu era ”o persoană corpolentă”, iar veninul s-a răspândit în sânge în timp.

Totodată, întrebată dacă Ion Vladimir Theodorescu ar fi avut şanse să supravieţuiască dacă s-ar fi prezentat la o unitate sanitară, şefa SML Argeş a răspuns ”cu serul viperin da, ar fi putut supravieţui”.

Surse din SML Argeş au declarat pentru News.ro că familia a ridicat marţi trupul neînsufleţit al lui Ion Vladimir Theodorescu, iar rezultatele finale ale necropsiei vor fi primite într-o perioadă de până la câteva săptămâni.

Trupul lui Ion Vladimir Theodorescu a fost găsit, luni după-amiază, în casa de vacanţă de la Corbeni, judeţul Argeş, de către menajera care avea grijă de imobil, care a sunat la 112 în jurul orei 17.20, potrivit unor surse din Serviciul de Ambulanţă Argeş.

Medicul care a ajuns la Corbeni nu a mai putut face altceva decât să constate decesul şi să anunţe Serviciul de Medicină Legală.

Cadrele medicale presupun că Vladimir Theodorescu murise cu câteva ore înainte sau chiar în timpul nopţii, având în vedere semnele de moarte avansată, respectiv rigiditatea şi paloarea.

Aceleaşi surse susţin că, în cursul zilei de duminică, Vladimir Theodorescu, în vârstă de 43 de ani, ar fi sunat un prieten spunându-i ca a fost pe munte şi că crede ca l-a muşcat un sarpe.

Nici în cursul zilei de duminică, şi nici în noaptea de duminică spre luni bărbatul nu a sunat la 112 pentru a cere ajutor medical.