Un bărbat de 36 de ani dint Braşov este cercetat pentru contrabandă calificată de către poliţiştii din Timişoara, după ce a primit, din Statele Unite ale Americii, prin Direcţia Regională Vamală Timişoara, un colet care conţinea două arme cu aer comprimat şi 6.000 de alice.

Poliţiştii timişeni specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase fac cercetări faţă de un bărbat de 36 de ani bănuit de contrabandă calificată, se arată într-un comunicat publicat joi de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş.

”La data de 12 septembrie, poliţiştii au fost sesizaţi de către lucrătorii Direcţiei Regionale Vamale Timişoara despre faptul că au descoperit într-un colet, expediat din America, două arme cu aer comprimat şi 6000 de alice. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că persoana căreia îi era destinat coletul nu era autorizată”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, miercuri, coletul a ajuns în posesia destinatarului, unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Braşov, în urma unei livrări supravegheate.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat cele două arme şi cele 6.000 de alice pentru continuarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă calificată, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.