Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să sesizeze Parchetul privind faptul că, începând de vineri noaptea, OTV emite ilegal în România, fără a avea licenţă audiovizuală, programul televiziunii fiind retransmis pe frecvenţa de satelit a postului DD TV.

De asemenea, CNA a sesizat şi Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi societatea Digital Sky SRL, care ridică semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est, să suspende difuzarea televiziunii DD TV, „până la soluţionarea aspectelor de natură penală“.

Decizia a fost luată în baza articolului 96, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, dacă fapta prezintă pericol pentru siguranţa naţională, ordinea publică sau sănătatea publică ori poate crea probleme de natură economică sau operaţională altor furnizori de reţele ori servicii de comunicaţii electronice sau utilizatorilor".

În plus, Consiliul a decis să îi invite pe acţionarii societăţii Telecroma Media SRL, care deţine licenţa audiovizuală a DD TV, la şedinţa CNA de joi. Reprezentanţii CNA au mai amendat Telecroma Media SRL cu în 2009, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale, dar nu a făcut, în termen de şase luni, dovada la CNA că a achitat această amendă