Două grupuri de migranţi formate dintr-un număr total de 15 persoane provenite din spaţiul afro-asiatic au fost depistate de poliţiştii de frontieră timişeni, vineri, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera dinspre Serbia în ţara noastră, prin zonele Sânnicolau Mare şi Jimbolia.

''Un poliţist de frontieră din sectorul Jimbolia, aflat în serviciu la sistemul de supraveghere pe timp de noapte, a observat la aproximativ 300 m de frontiera cu Serbia un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp. Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate în vegetaţia din zonă, în apropierea localităţii Jimbolia, 11 persoane (opt bărbaţi, o femeie şi doi copii) care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări'', arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis vineri AGERPRES.

Persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt opt cetăţeni sirieni, un irakian, un sudanez şi un palestinian, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, unul dintre cei doi copii are câteva luni şi celălalt, doi ani.

Adulţii au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

La câteva ore după acest incident, poliţiştii de frontieră din sectorul Sânnicolau Mare au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Colonia Bulgară, patru persoane, o familie de cetăţeni irakieni (doi adulţi şi doi copii), care nu îşi justificau prezenta în zonă. Grupul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare unde s-a stabilit că persoanele au trecut frontiera din Serbia.

Poliţiştii de frontieră timişeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentelor şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.