Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) desfăşoară o anchetă internă în urma intervenţiei care a avut loc luni dimineaţă la artistul Ioan Gyuri Pascu, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SABIF, Alis Grasu.

"Luni dimineaţă, la ora 3,26, s-a solicitat o ambulanţă pentru un bărbat de 55 de ani care nu dormea de trei zile şi care făcea frecvent atacuri de panică. Solicitantul era soţia. Se înregistrează ca şi o consultaţie la domiciliu, se trimite o maşină de consultaţie cu medic care ajunge în 11 minute şi găseşte un bărbat de 55 de ani care spune că de trei zile nu doarme din cauza unor dureri articulare. Are diagnosticul de artroză pentru care face fizioterapie, este diabetic şi face frecvent atacuri de panică. Aceste declaraţii sunt întărite de soţie. I se măsoară constantele vitale şi se constată o tensiune bună, o aliură ventriculară bună, o saturaţie bună. Niciun fel de durere toracică, niciun fel de simptomatologie cardiacă. Aştept nota explicativă a medicului, în fişă nu am găsit dacă urma vreun tratament. Singurul lucru pe care îl specifică medicul în fişă este că lua Sedatif PC de câteva zile fără rezultate", a afirmat, miercuri, managerul SABIF.

Ea a adăugat că medicul care s-a deplasat la domiciliul artistului i-a administrat jumătate de fiolă de Diazepam, având în vedere că pacientul nu dormise de trei zile şi avea atacuri de panică, iar la aproximativ o oră de la plecarea echipajului s-a înregistrat un nou apel întrucât bărbatul se învineţise şi nu mai respira.

"Faptul că a afirmat că nu doarme de trei zile şi că face frecvent aceste atacuri de panică, medicul i-a administrat jumătate de fiolă de Diazepam intramuscular şi a plecat. La aproximativ o oră se solicită din nou tot de către soţie ambulanţa, care afirmă de data aceasta că pacientul s-a învineţit, s-a cianozat şi nu mai respiră", a spus medicul.

Alis Grasu a precizat că rezultatul anchetei interne va fi gata în cel mult două zile.

"Pentru faptul că era vorba despre un bărbat de 55 de ani, care a beneficiat de consultaţia unui medic la consultaţii şi la o oră starea lui a devenit foarte gravă şi a intrat în stop cardio-respirator, ne-am autosesizat şi am declanşat o anchetă internă administrativă pentru a vedea ce s-a întâmplat la consultaţia respectivă, pentru a primi un punct de vedere al medicului care a efectuat consultaţia. Urmează această cercetare disciplinară, sperăm că în cel mult două zile o vom finaliza, pentru că există o procedură: trebuie să îl citezi, să vină să îţi dea notă explicativă", a explicat managerul SABIF.