Autorităţile din Charlotte au ridicat duminică restricţiile de circulaţie pe care le instauraseră din cauza manifestaţiilor, uneori violente, survenite după moartea unui negru ucis de poliţie, potrivit AFP.

Într-un comunicat comun, primarul acestui oraş din sud-estul SUA, Jennifer Roberts, şi şeful poliţiei comitatului, Trevor Fuller, au anunţat în cursul serii că ridicarea restricţiilor, instaurate joi, intră în vigoare "imediat".

Ei au invitat populaţia să-şi "arate unitatea într-o manieră paşnică şi legală".

Manifestaţii de protest au avut loc în ultimele nopţi la Charlotte, un oraş în Carolina de Nord, după moartea lui Keith Lamont Scott, un negru de 43 de ani, ucis marţi de poliţie.

Noi manifestaţii au avut loc în noaptea de duminică spre luni, dar ele au rămas paşnice.

Sâmbătă, poliţia, cedând presiunii responsabililor politice şi ai manifestanţilor, a publicat înregistrări video cu scena morţii lui Keith Scott. Dar aceste imagini nu permit să se stabilească dacă Scott ţinea o armă în momentul faptelor, aşa cum susţin autorităţile. Familia victimei afirmă că el ţinea în mână o carte.

"Nu înţelegem cum acest incident a putut să ducă la pierderea unei vieţi", a declarat Ray Dotch, cumnatul lui Keith Scott. "Şi aceasta nu este clar în înregistrările video care au fost publicate", a spus el.

Înainte de cele ale poliţiei, familia difuzase o înregistrare video a faptelor, filmată de soţia lui Keith Scott, dar care nu este nici ea concludentă.

Poliţia afirmă că a găsit la faţa locului un pistol încărcat pe care existau urme de ADN ale lui Keith Scott şi că acesta din urmă avea la gleznă un toc pentru armă de foc.

Poliţia a publicat fotografii ale acestor obiecte, precum şi a unei ţigări de marijuana.

Ea a declarat că confruntarea dintre poliţişti şi Keith Scott începuse când agenţii veniţi ca să aresteze o altă persoană l-au văzut pe Scott în timp ce răsucea o ţigară de marijuana în maşina lui, parcată în faţa imobilului său, şi l-au văzut ţinând un pistol.