Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la DNA, joi, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care Bogdan Olteanu este acuzat că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Călin Popescu Tăriceanu a intrat în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fără să facă nicio declaraţie.

Anterior, Senatul a comunicat că joi, la ora 09.00, Călin Popescu-Tăriceanu "a fost invitat la DNA” şi că nu va face declaraţii pentru presă.

"Invitaţia a fost trimisă cu două zile în urmă, dar Preşedintele Senatului nu a  făcut-o publică pentru a vedea dacă DNA continuă să scurgă informaţii spre presă în scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat şi este prezentă la DNA înaintea audierii”, potrivit sursei citate.

Surse judiciare au declarat că preşedintele Senatului va da declaraţii în calitate de martor în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu.

Procurorii îl acuză pe Bogdan Olteanu că, atunci când a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării cu un elicopter pus la dispoziţieomul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În urma discuţiior, omul de afaceri i-a promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării. Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.