Aproximativ 700 de tone de furaje au ars, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un incendiu izbucnit la o fermă din localitatea buzoiană C.A. Rosetti, pompierii încercând sâmbătă dimineaţă să stingă ultimele focare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, (ISU) , Vasile Prahoveanu, incendiul a fost semnalat la 112 vineri seară, în jurul orei 19.00.

La faţa locului, au fost mobilizate trei autospeciale de stingere incendii cu apă şi spumă, iar pompierii au găsit circa 700 de tone de furaje care ardeau generalizat, flăcările putând fi observate de la câţiva kilometri depărtare de locul incendiului.

Furajele erau depozitate în spaţiul liber, existând însă riscul să se extindă la grajdurile cu animale.

Ajutat de către localnici, proprietarul fermei, care crede că incendiul a fost provocat, a încercat iniţial să stingă flăcările cu mături şi lopeţi, însă pentru că oamenii nu au putut ţine piept flăcărilor au solicitat sprijinul pompierilor.

Pe tot parcursul nopţii, pompierii au luptat cu flăcările şi au făcut ca focul să nu se extindă. Pentru a se aproviziona cu apă, angajaţii ISU Buzău au parcurs de mai multe ori un drum de cinci kilometri până în localitatea Lunca, unde sunt o baltă şi o staţie de pompe.

Sâmbătă dimineaţă, focul era localizat ,iar pompierii încearcă, la ora actuală, să stingă ultimele focare, la locul incendiului aflîndu-se încă două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Cauza incendiului nu a fost stabilită deocamdată.