Bărbatul care a accidentat mortal marţi seara doi copii în localitatea gălăţeană Folteşti şi a părăsit locul faptei nu avea permis de conducere şi fusese trimis în judecată, după ce în luna iunie a fost depistat conducând fără permis o maşină, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi.

,,Poliţiştii au reuşit identificarea şoferului, în persoana unui tânăr de 23 ani, din oraşul Târgu Bujor, persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a mai fost depistat de poliţişti conducând fără permis pe raza localităţii Fârţăneşti la sfârşitul lunii iunie 2016, fiind trimis în judecată", se spune în comunicat.

Potrivit acestuia, marţi seara, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza localităţii Folteşti a avut loc un eveniment rutier în urma căruia doi copii au fost accidentaţi, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Serviciului Rutier care au stabilit că autoturismul, înmatriculat în Bulgaria, se deplasa dinspre municipiul Galaţi către oraşul Târgu Bujor, pe DJ 242, iar în dreptul primăriei din localitatea Folteşti a lovit frontal doi copii de opt, respectiv nouă ani, care se aflau pe acostamentul din partea dreaptă a drumului.

În urma impactului ambii copii au decedat, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

Poliţiştii continuă activităţile de căutare a conducătorului auto care se sustrage cercetărilor.