Peste 100 de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost fie ucişi, fie răniţi, în ciocniri cu forţele de securitate care au avut loc sâmbătă, a anunţat armata turcă, citată de Reuters.

Este unul dintre cele mai sângeroase bilanţuri pentru o singură de zi de luptă din ultimii ani, conform Reuters. Sud-estul Turciei majoritar kurd a fost zguduit de un val de violenţe după prăbuşirea unui armistiţiu între guvern şi PKK anul trecut.

Armata a precizat în comunicat că peste 100 de militanţi ai PKK au fost "neutralizaţi" în ciocniri, fără a specifica câţi au fost răniţi şi câţi ucişi. De asemenea, a informat că majoritatea acestor victime au fost transportate în nordul Irakului, acolo unde PKK are baze montane.

În ultimele zile, au avut loc mai multe ciocniri în provincia Hakkari, din apropierea frontierei cu Irakul, şi în provincia Van, de lângă graniţa cu Iran.

Cinci membri ai forţelor de securitate au fost ucişi şi şase au fost răniţi în ciocnirile armate din provincia Hakkari, au declarat surse de securitate pentru Reuters.

Alţi opt militari turci au murit în cursul nopţii în provincia Van, au precizat aceleaşi surse.