Preşedintele Vladimir Putin afirmă că Rusia şi Statele Unite sunt aproape de a ajunge la un acord în ceea ce priveşte Siria, în pofida diferenţelor de opinie despre calea de urmat pentru a pune capăt conflictului, informează Reuters online, care citează agenţia Bloomberg.

Într-un interviu acordat cu două zile înainte ca preşedintele rus să se întâlnească cu omologul său american în timpul summit-ului G20, Putin a afirmat că discuţiile dintre Moscova şi Washington sunt foarte dificile, însă sunt pe drumul cel bun, notează Mediafax.

„Din perspectiva mea, ne mişcăm treptat în direcţia corectă”, a spus Putin, care a adăugat că nu exclude „posibilitatea ca în viitorul apropiat să cădem de acord asupra unui lucru şi să dezvăluim acest acord comunităţii mondiale”.

Saptămâna trecută, secretarul american de Stat, John Kerry, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la cooperarea militară şi implementarea unui armistiţiu la nivel naţional în Siria, însă au anunţat că oficialii din cele două ţări vor continua negocierile, în contextul intensificării conflictului sirian.