Patru indivizi cu cetăţenie română au intrat prin efracţie într-un cazinou din oraşul Hamburg, de unde au sustras peste 10.000 de euro, ei fiind prinşi de autorităţile germane în baza unor informaţii transmise de Poliţia Capitalei, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, poliţiştii români aveau informaţii că, începând cu luna mai 2016, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 32 şi 40 de ani se ocupă cu furturile din locuinţe şi societăţi comerciale, existând date că aceştia au un comportament de tip voiajor, acţionând atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară, vizând însă şi ieşirea în afara graniţelor ţării.

Schimbul de informaţii şi date operative a fost iniţiat de către Poliţia Capitalei, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, fiind utilizate instrumentele de cooperare poliţienească şi judiciară în materie penală.

Astfel, în baza unor informaţii transmise de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, autorităţile germane au procedat la supravegherea bărbaţilor, care au fost prinşi în cursul nopţii de 10/11 iulie, prin blocarea în trafic a autoturismului cu care aceştia se deplasau, la scurt timp după ce au pătruns prin efracţie într-un cazinou, de unde au sustras banii din aparatele electronice de jocuri de noroc şi un seif metalic.

În urma controlului efectuat asupra vehiculului, au fost identificate mai multe instrumente folosite la comiterea infracţiunii.

Cei patru indivizi au fost arestaţi, fiind cercetaţi şi pentru alte infracţiuni cu mod de operare similar comise în Germania.