Este posibil ca cel puţin unul dintre cei trei atacatori sinucigaşi, care s-au aruncat în aer marţi seara pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, să fie cetăţean străin, a declarat joi pentru Reuters o sursă din serviciile de securitate turce.

"Cercetăm posibilitatea implicării unor străini. Este foarte probabil ca cel puţin unul dintre ei să fie străin, dar ancheta este în desfăşurare", a declarat sursa, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Potrivit publicaţiei Hürriyet, unul dintre cei trei atacatori este un anume Osman Vadimov, un cecen de origine rusă, relatează France Presse.

Postul de televiziune turc Habertürk, citat de portalul rus Newsru.com, a informat că acesta sosise pe teritoriul Turciei din oraşul sirian Raqqa, capitala de facto a grupării jihadiste Statul Islamic în Siria.

Nu au existat deocamdată declaraţii oficiale cu privire la naţionalitatea celor trei atacatori, dar se crede că ei erau străini, mai scrie Newsru.com.

Pe de altă parte, ziarul turc Milliyet, citând surse din cadrul anchetei, a relatat joi că toţi cei trei terorişti ar putea să provină din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală.

La rândul său, site-ul de ştiri turc Karar.com a informat că atacul de marţi seara de la Istanbul a fost plănuit de o celulă a Statului Islamic din şapte persoane. Cei trei atentatori sinucigaşi ar fi originari din Cecenia, Uzbekistan şi Kârgâzstan, după cum notează Karar.com, citat de portalul rusesc.

Poliţia turcă a arestat 13 suspecţi, între care trei străini, după atentatul de la Istanbul

AGERPRES