Din cauza indisponibilităţii aeronavelor Airbus 310, Tarom a anulat duminică trei curse dus-întors spre Praga, Paris şi Geneva.

Pasagerii acestor curse au fost rerutaţi, a declarat, pentru Agerpres Georgeta Dinu, purtătorul de cuvânt al companiei, subliniind că este posibil ca cele două aeronave să reintre în programul de zbor de luni.

"Din cauza unei situaţii tehnice neprevăzute a trebuit să regândim programul de zbor în funcţie de disponibilitatea celorlalte aerovane. Astfel, am anulat astăzi cursele Praga, Paris şi Geneva. Ne pare rău pentru disconfortul creat, însă ne dorim călătorii sigure pentru pasagerii noştri. Toţi pasagerii acestor curse au fost rerutaţi către destinaţia finală. Ambele A 310 sunt indisponibile şi se lucrează în regim de urgenţă pentru a fi introduse din nou în programul de zbor", a explicat Georgeta Dinu.

Cele două aparate A310, avioanele cu cea mai mare capacitate din flota Tarom, se află în hangarele companiei, unde echipa completă de mentenanţă a lucrat în regim de urgenţă.

"Există toate şansele ca acestea să reintre de mâine în programul de zbor. Tarom speră ca aceste nereguli să nu mai apară", a precizat reprezentanta Tarom.