Poliţia Română efectuează astăzi nouă percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru probarea activităţii infracţionale a managerului unui hotel, bănuit de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 5,7 milioane de lei, potrivit unui comunicat.
Vor fi puse în executare două mandate de aducere.
"Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu specialişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi luptători SIAS, descind, la această oră, la sediile a şapte societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale, precum şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române în comunicat.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 - 2014, reprezentantul societăţilor comerciale, care este şi manager de hotel, ar fi derulat, sub paravanul acestora, mai multe operaţiuni fiscale, fără a le declara instituţiilor competente.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat, stabilit până în prezent, se ridică la peste 5.700.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.
Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, conform sursei citate.