În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, Toma Şutru, la data faptelor secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, pentru luare de mită şi spălare de bani.

De asemenea, procurorii au dispus trimiterea în judecată faţă de Loredana Claudia Radu, aflată în stare de arest la domiciliu, şi Aurel Radu, aflat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

În rechizitoriul întocmit de oamenii legii se arată că, în perioada 2006 – 2007, Neculai Onţanu, în calitate de primar al Sectorului 2 Bucureşti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991. asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

În aceeaşi perioadă, Onţanu a pretins, iar după emiterea titlului de proprietate a primit în mod indirect, o suprafaţă totală de teren de 1.500 mp cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 - o zonă rezidenţială) şi care a fost transferată de denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse indicate de inculpat. Cele două persoane sunt Loredana Claudia Radu şi Aurel Radu.

În baza solicitării formulate de Neculai Onţanu, la data de 13 noiembrie 2007 s-au încheiat, la acelaşi notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 500 mp, cu o valoare de piaţă de 650.995 euro, din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către Aurel Radu şi asupra unei suprafeţe de 1.000 mp din acelaşi lot, cu o valoare de piaţă de 790.500 euro, către Loredana Claudia Radu.

Preţul prevăzut în contractul încheiat cu Aurel Radu a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu preţuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (preţ total 250.000 euro).

Având în vedere necesitatea de a evita ascunderea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor supuse confiscării, în cauză s-a dispus instituirea mai multor sechestre şi popriri: asupra terenului în suprafaţă de 1.000 mp din strada Barbu Văcărescu (cesionat de Loredana-Claudia Radu către o rudă a sa), asupra bunurilor deţinute de Aurel Radu până la concurenţa sumei de 1.400.000 euro, precum şi asupra sumelor obţinute de către Toma Şutru şi transferate către rudele acestuia, precum şi veniturile obţinute în urma investiţiilor efectuate cu aceste sume.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.