Şefa Secţiei de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Constanţa, Raluca Irinel Parepa, şi un medic primar sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului după ce au dispus internarea lui Nicuşor Constantinescu, pentru ca acesta să execute arestul în condiţii mai blânde, potrivit DNA.

Şefa Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Raluca Irinel Parepa, şi un medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, Marius Ţoringhibel, sunt urmăriţi penal sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

"La data de 08 iunie 2016, inculpaţii Parepa Raluca-Irinel şi Ţoringhibel Marius, în calităţile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa), la subunitatea medicală unde îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde", se arată în comunicatul de presă al procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Anchetatorii susţin că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, deşi era obligatorie internarea sa într-una din unităţile medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Internarea a fost făcută cu scopul de a-l ajuta pe acesta să se sustragă de la executarea arestului preventiv dispus în cazul său.

DNA mai arată că "din probatoriul administrat, a reieşit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menţionată".

Nicuşor Constantinescu urmează să fie audiat, joi, de către magistraţii Curţii de Apel Constanţa după ce şedinţa de judecată de miercuri a fost suspendată din cauză că fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital, unde a rămas internat peste noapte.

Mediafax