Prodecanul Facultăţii de Drept de la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, Dan Drugă, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins luând mită 19.000 de lei de la un student, care îi ceruse să îl ajute să se înscrie în anul trei, în condiţiile în care nu susţinuse examenele din anii anteriori de studiu. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi l-au reţinut pe Dan Florin Drugă, avocat în Baroul Iaşi, prodecan al Facultăţii de Drept şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, după ce luni l-au prins când lua de la un student 19.000 de lei, arată DNA marţi, într-un comunicat de presă.

Anchetatorii l-au reţinut şi pe Dan Melinte, pentru că l-a ajutat pe Drugă să primească mită de la acel student. Melinte ar fi primit de la Dan Drugă, pentru “ajutorul” acordat, 3.500 de lei din mita de 19.000 de lei.

Procurorii DNA Iaşi cer marţi Curţii de Apel Iaşi arestarea apreventivă pentru 30 de zile a lui Dan Drugă şi Dan Melinte.

Anchetatorii au date şi probe că, în perioada decembrie 2015 - 3 iunie 2016, Dan Drugă, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, prin intermediul lui Dan Melinte, a pretins de la un student 18.900 de lei, în vederea înscrierii în anul al treilea de studii.

“Înscrierea studentului urma să se realizeze în condiţiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii «Petre Andrei» din Iaşi”, au scris procurorii în ordonanţa de reţinere.