Autorităţile americane au fost nevoite să împuşte mortal o gorilă, după ce un băiat, în vârstă de patru ani, a căzut în cuşca animalului din grădina zoologică a oraşului Cincinnati. Decizia a fost luată după ce gorila l-a târât pe copil pe podeau cuştii, scrie BBC.

Gorila Harambe avea peste 180 de kilograme şi trăise timp de 17 ani în captivitate, atunci când îngrijitorii au ales să o împuşte pentru a nu risca viaţa băiatului.

Părinţii nu şi-au supravegheat copilul timp de câteva minute, atunci când acesta a reuşit să se caţere pe un gard şi să alunece în cuşca animalului.

Autorităţile au confirmat că băiatul este în stare stabilă şi îşi va reveni în scurt timp, după ce a căzut de la o înălţime de trei metri.

Între timp, grădina zoologică din Cincinnati a închis temporar expoziţia primatelor.

”Am luat o decizie grea, însă a fost decizia corectă, întrucât am reuşit să salvăm viaţa băiatului. Dacă nu am fi acţionat astfel, situaţia ar fi putut să devină extrem de gravă”, a declarat directoarea grădinii zoologice, Thane Maynard.

Autorităţile au explicat că nu ar fi putut să tranchilizeze gorila, întrucât situaţia era mult prea periculoasă pentru a aştepta ca animalul să adoarmă.

În cuşcă se aflau alte două gorile, care au stat departe de copil şi nici nu au fost rănite în incident.

Harambe s-a născut în captivitate, într-o grădină zoologică din Texas. 

Într-un incident similar, un băiat a căzut în 1986 în cuşca unor gorile din insula Jersey.

Copilul, care avea doar cinci ani, şi-a pierdut cunoştinţa, iar o gorilă pe nume Jambo la protejat de celelalte animale până ce îngrijitorii l-au scos în siguranţă din cuşcă.