Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a decis să organizeze un concurs la nivel naţional pentru a găsi soţul perfect pentru sora sa în vârstă de 29 de ani, relatează publicaţia franceză Direct Matin, potrivit Agerpres.

Dictatorul va alege 30 de persoane, ale căror candidaturi le va studia personal. Pentru a se califica pentru mâna lui Kim Jong-Yo, candidaţii trebuie să respecte mai multe criterii: să fie absolvenţi ai universităţii Kim Il Sung din Phenian, să aibă o înălţime de cel puţin 177 de centimetri, să fie „frumoşi” şi să fi servit în forţele armate.

Viitorul câştigător va trebui, de asemenea, să se acomodeze cu caracterul autoritar al tinerei. Un refugiat nord-coreean în Coreea de Sud povestea pentru The Sun că sora dictatorului este extrem de arogantă. „La Universitatea Kim Il-sung, toţi studenţii trebuiau să se dea la o parte pentru a o lăsa să treacă în sală şi, cu excepţia colegilor de clasă, nimeni nu avea dreptul să se urce în lift cu ea”, a explicat refugiatul.

În schimb, soţul va avea siguranţa că va ocupa o poziţie strategică în cadrul regimului, în condiţiile în care Kim Jong-Yo este considerată cea mai puternică femeie din Coreea de Nord, în calitate de responsabilă cu propaganda în această ţară.

Sarcina lui Kim Jong-un nu se va dovedi una uşoară: în 2012, dictatorul a mai încercat o dată să îi găsească un soţ surorii sale, fără succes însă.