Înţeleasă de cele mai multe ori doar de “cunoscători”, arta postmodernă poate fi înşelătoare.

Mai mulţi vizitatori ai Muzeului de Artă Modernă din San Francisco au fost păcăliţi de un vizitator de 17 ani care şi-a lăsat intenţionat perechea de ochelari pe podea. Turiştii au crezut că este vorba despre o lucrare postmodernă, relatează The Independent.

"Când am ajuns iniţial am fost impresionaţi de lucrările şi de picturile expuse în acest muzeu imens. Cu toate acestea, unele 'lucrări' nu au fost prea surprinzătoare pentru unii dintre noi. Am dat peste un animal de pluş pe o pătura gri şi am început să ne întrebam dacă acesta este cu adevărat impresionant pentru unii dintre oamenii din jur", a povestit dezamăgit tânărul TJ Khayatan.

Pentru a testa ideea că oamenii se vor uita şi vor încerca să găsească un sens artistic oricărui exponat prezent într-o galerie, tânărul a decis să facă un experiment. A lăsat o pereche de ochelari pe podea, cu lentilele îndreptate spre vizitatori, şi s-a îndepărtat.

La scurt timp, vizitatorii au început să se adune în jurul "operei de artă" şi să o fotografieze, confirmând astfel ceea ce îşi imaginase tânărul.

AGERPRES