Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană, cu 66 de persoane la bord, nu a făcut niciun viraj brusc şi nu şi-a schimbat direcţia înainte de a dispărea de pe radare în cursul nopţii de miercuri spre joi la câteva ore de la decolare, susţine un oficial egiptean, citat de BBC News online.

Ministrul grec al Apărării a declarat joi că avionul de tip Airbus 320 care se deplasa pe ruta Paris-Cairo a efectuat două viraje bruşte - unul de 90 de grade la stânga şi un altul de 360 de grade la dreapta la o altitudine de peste 11.000 de metri înainte de a se prăbuşi.

Dar Ehab Azmy, directorul furnizorului public de servicii privind navigaţia aeriană, susţine că avionul avea un curs normal de navigaţie la altitudinea de 11.000 de metri înainte de a dispărea de pe radar.

"Acest fapt discreditează ceea ce grecii spun, anume că avionul a pierdut brusc altitudine înainte de a dispărea de pe radar", a declarat Azmy pentru Associated Press.

Motivele unei astfel de discrepanţe între declaraţiile oficialilor greci şi cele ale oficialilor egipteni cu privire la cauzele prăbuşirii avionul sunt momentan neclare.

Azmy a negat şi faptul că a existat contact între pilotul avionului MS804 şi turnul de trafic aerian înainte de prăbuşire, potrivit unei declaraţii acordate ziarului egiptean al-Ahram.

Duminică, Egiptul a trimis un submarin pentru a căuta cutia neagră a avionului EgyptAir, fragmente ale aeronavei şi rămăşiţe umane fiind descoperite vineri în Marea Mediterană, la 290 de kilometri de Alexandria.

Mediafax