Peste 15 mii de greci au ieşit în stradă, după ce guvernul a tăiat pensiile. Spiritele s-au încins rapid. Mai mulţi protestatari au atacat forţele de ordine cu pietre şi cu sticle incendiare. Acestea au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea furioasă. În acest timp, Parlamentul Greciei a aprobat măsurile cerute de creditorii internaţionali, care, susţine premierul Alexis Tsipras, vor scoate ţara din criză.

În ciuda protestelor, reformele au trecut cu votul coaliţiei de stânga de la guvernare, dar fără sprijinul nici unui parlamentar din opoziţie, cum s-a întâmplat cu alte ocazii când a fost vorba de schimbări cerute de creditori.

Alexis Tsipras, premierul Greciei: „Suntem hotărâţi să plătim orice cost ca să facem Grecia să stea din nou pe propriile picioare şi să distrugem corupţia care a guvernat ţara atâţia ani şi ne-a băgat în faliment. Vom reuşi.”

Premierul Alexis Tsipras susţine că după şase ani în care a fost propusă doar austeritate, Eurogrupul va discuta pentru prima oară şi despre tăierea unei părţi a datoriilor uriaşe ale Greciei, care se ridică în prezent la peste 340 de miliarde de euro. Astăzi, miniştrii de finanţe ai statelor din Zona Euro se reunesc la Bruxelles, pentru a evalua reformele realizate de Grecia.  

Digi 24