Regimul de la Phenian a anunţat că un congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord va avea loc pe data de 6 mai, pentru prima oară din anul 1980, în contextul tensiunilor privind testele cu rachete efectuate de această ţară, relatează Deutsche Welle online.

Nu se ştie cu exactitate ce se va discuta la congresul care va avea loc luna viitoare, deşi analiştii sud-coreeni susţin că liderul Kim Jong-un se va folosi de acest prilej pentru a-i remania pe unii oficiali de rang înalt, pentru a dezvălui direcţiile politice şi pentru a-şi consolida autoritatea.

Agenţia nord-coreeană de stat, KCNA, nu a anunţat cât timp va dura congresul. La congresul anterior, care a avut loc în anul 1980, au participat aproximativ 3.000 de delegaţi din întreaga ţară, iar evenimentul a durat cinci zile.

KCNA a mai anunţat că cei participă la congresul de luna viitoare sunt cei care "şi-au afişat pe deplin loialitatea profundă şi devotamentul patriotic pentru dezvoltarea partidului şi pentru construirea unei naţiuni prospere".

Mediafax