Luptele s-au reluat în estul Ucrainei, acolo unde poziţiile armatei au fost atacate de separatiştii proruşi. Potrivit oficialilor armatei ucrainene, confruntrile au avut loc în regiunea Doneţk, iar rebelii au folosit aruncătoare de grenade şi mortiere. 

Un jurnalist al agenţiei Reuters aflat în zonă a relatat că poziţiile armatei ar fi fost bombardate cu arme grele, deşi acestea trebuiau retrase, potrivit acordului de pace semnat la Minsk anul trecut.

Observatorii internaţionali spun că în ultimele zile s-au înregistrat tot mai multe schimburi de focuri între cele două tabere, ceea ce pune sub semnul întrebării respectarea acordului.

Luptele au reizbucnit în condiţiile în care, în urmă cu mai bine de o săptămână, Rusia şi-a retras parţial trupele din Siria, pe motiv că şi-a atins obiectivele.  La scurt timp după anunţ,Vladimir Putin a vorbit la telefon cu omologul său american, Barack Obama, despre modul în care criza din Siria poate fi rezolvată pe cale diplomatică. 

Secretarul american de stat, John Kerry, a sosit, miercuri, într-o vizită la Moscova pentru a discuta despre tranziţia politică în Siria şi soarta lui Bashar al-Assad.