Bruxelles-ul este în stare de alertă maximă după atentatele de ieri. Străzile au fost patrulate toată noaptea de soldaţi şi poliţişti înarmaţi. În jur de 1.000 de militari participă la operaţiunile de securitate, iar efectivele celor din capitală au fost suplimentate încă de ieri cu mai bine de 200. Cei trei atacatori de la aeroport au fost identificaţi. Se crede că unul dintre ei este încă în viaţă şi a reuşit să fugă.

Teroristul care a scăpat de pe aeroport este Najim Laarchraoui. Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost implicat şi în atentatele de la Paris. Potrivit presei belgiene, cei doi atacatori care s-au aruncat în aer pe aeroportul Zaventem sunt fraţii Khaled şi Brahim El Bakraoui, ambii cetăţeni belgieni. Ei se aflau în vizorul poliţiei dar nu pentru activităţi teroriste, ci pentru tâlhării.

Publicaţia „La Derniere Heure” a scris că ar exista legături între cei doi fraţi şi o celulă teroristă vizată de anchetatorii care se ocupă de dosarul lui Salah Abdeslam, capturat săptămâna trecută la Bruxelles.  

Digi 24