Încă doi bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic au fost internaţi al Spitalul „Marie Curie” din Capitală, unul dintre aceşti este în stare gravă şi va face dializă peritoneală

Din păcate, medicii spun că unul dintre ei are o formă severă a bolii şi urmează să se înceapă procedura de dializă. Acesta are şi anemie.

În afara de acesti copii, la ”Marie Curie” este internat şi un alt copil din Argeş. Doi bebeluşi au fost externaţi ieri.

Este voba despre o bacterie extrem de periculoasă care atacă organele copiilor. Chiar şi după ce sunt externaţi, aceştia pot rămâne cu sechele pe o perioadă lungă din viaţă.

"S-au internat prin transfer doi sugari. Unul dintre ei, o fetiţă în vârstă de şapte luni, a venit de la spitalul Feteşti. Aeasta se află la Terapie Intensivă. Celălalt sugar, în vârstă de şase luni, se află pe secţie, şi este într-o stare mai bună”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului ”Marie Curie”, medicul Denise Stănescu.

Medicul spune că micuţilor li s-a administrat antibiotic pentru enterocolită înainte de a ajunge la ”Marie Curie”.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiştii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Ministerul Sănătăţii: 3 copii sunt internaţi acum la Marie Curie

Doi copii din Feteşti, diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU) au fost internaţi seara trecută în secţia de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”, conform informaţiilor transmise în această dimineaţă de către medicii unităţii sanitare la Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre un copil de 6 luni care a fost transferat de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului “Alfred Rusescu” şi care are o formă incompletă de SHU. Copilului i s-a depistat verotoxină pozitivă şi este confirmat cu E-Coli O26, dar nu necesită dializă peritoneală.

Celălalt copil este în vârstă de 7 luni, cu o formă severă de SHU care va începe în cursul zilei de astăzi procedura de dializă peritoneală.