Peste 20 de elevi de la două şcoli din judeţul Braşov au avut nevoie de îngrijiri medicale, vineri, după ce li s-a făcut rău la scurt timp după ce au băut laptele primit la şcoală, inspectorii pentru protecţia consumatorilor făcând verificări la cele două şcoli.

Potrivit autorităţilor locale, vineri dupa-amiază, şase elevi de la Şcoala generală numărul 2 din localitatea braşoveană Coldea au fost duşi la spital, după ce au băut lapte şi au mâncat la şcoală bomboane gumate, iar apoi s-au simţit rău, având dureri de burtă, greaţă şi stări de ameţeală.

Tot vineri după-amiază, alţi cinci copii de la Şcoala numărul 31 din municipiul Braşov au acuzat dureri abdominale, stări de greaţă şi ameţeli, primind îngrijiri medicale la şcoală.

"Copiii au stare generală bună, fără vărsături, fără scaune proaste. Vor fi ţinuţi sub observaţie. Patru dintre ei au fost perfuzaţi, preventiv“, a declarat pentru News.ro Claudia Coste, directorul Spitalului din Codlea.

Laptele este furnizat elevilor de la cele două şcoli de compania La Dorna.

Potrivit autorităţilor, inspectorii braşoveni pentru protecţia consumatorilor vor verifica atât laptele distribuit elevilor de la cele două şcoli din Codlea şi municipiul Braşov, care au acuzat simtome de toxiinfecţie alimentară şi au fost duşi la spital, cât şi ambalajele din hârtie în care este pus laptele.

Cutiile de hârtie în care este furnizat laptele sunt verificate în condiţiile în care în ultima săptămână zeci de elevi de la şcoli diferite, din judeţele Braşov, Galaţi şi Argeş s-au intoxicat după ce au băut lapte primit la şcoală şi produs de două companii diferite, respectiv Olympus, în judeţul Galaţi, şi La Dorna, în judeţul Braşov.