Primarul oraşului Buzău, Constantin Boşcodeală, a fost revocat joi din funcţie, prin ordin al prefectului judeţului, după ce judecătorii l-au condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare.

Boşcodeală se afla la al cincilea mandat de primar.

Curtea de Apel Braşov l-a condamnat marţi pe Constantin Boşcodeală, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi un termen de încercare de cinci ani, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcţiei de primar pe o perioadă de cinci ani, în dosarul "Gloria".

Sentinţa este definitivă. 

Boşcodeală fusese condamnat în primă instanţă, în februarie 2015, de Judecătoria Braşov, la cinci ani de închisoare cu executare.

Primarul a fost trimis în judecată de DNA în 2013 sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii susţineau că, în perioada 2002-2008, Boşcodeală ar fi acordat ilegal societăţii care deţinea echipa de fotbal Gloria Buzău suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, şi că a asigurat folosinţa gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislaţiei în vigoare.

cotidianul.ro