Atentatorul sinucigaş care a provocat o gaură în fuselajul unui avion al companiei Daallo Airlines săptămâna trecută, obligând aparatul să aterizeze de urgenţă la Mogadiscio, capitala Somaliei, trebuie să se afle într-o cursă a companiei Turkish Airlines, a declarat luni directorul executiv al Daallo Airlines, potrivit agenţiei Reuters.

Atentatorul a fost practic expulzat din avion printr-o gaură de un metru provocată de explozia bombei pe care o avea asupra sa.

Pilotul a fost obligat să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Mogadiscio, de unde decolase cu puţin timp mai devreme.

Atacul nu a fost încă revendicat, dar un oficial american a declarat că SUA suspectează că la origine se află gruparea islamistă radicală Shebab, afiliată Al-Qaida.

Potrivit lui Mohamed Yassin, directorul executiv al Daallo Airlines, majoritatea pasagerilor care se aflau la bord ar fi trebuit să zboare cu Turkish Airlines, dar au fost transportaţi cu unul din avioanele companiei sale după ce compania turcă a anulat cursa, invocând vremea nefavorabilă.

'Respectivul pasager (care a provocat explozia) s-a îmbarcat cu un tichet al Turkish Airlines şi se afla pe lista pasagerilor Turkish Airlines', a declarat Yassin pentru Reuters.

Daallo a preluat cei 70 de pasageri ai Turkish Airlines, printre care şi atentatorul, pentru a-i transporta spre Djibouti. În total, în avion se aflau 74 de persoane.

Solicitată să comenteze declaraţia, compania Turkish Airlines nu a oferit deocamdată un răspuns.

AGERPRES