Deznodământ tragic în cazul siamezelor născute la Constanţa. Cele două fetiţe au murit sâmbătă. Siamezele erau internate la Spitalul "Marie Curie" şi aveau o singură inimă şi ficat comun, iar medicii au apreciat că este cel mai grav caz pe care l-au văzut până acum.

Cele două siameze născute pe 22 decembrie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost transferate la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, iar după investigaţii s-a stabilit că nu poate fi luată în calcul, în prezent, separarea acestora.

"Este cel mai grav caz pe care l-am văzut vreodată, nu putem estima şansele de supravieţuire şi nici nu poate fi luată în calcul o intervenţie chirurgicală în acest moment", declara la vremea respectivă directorul medical al spitalului.

Şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie", dr. Cătălin Cîrstoveanu, a spus că la evaluarea micuţelor s-a constatat că starea acestora nu este tocmai bună, inimile fiind lipite, având practic o singură inimă, chiar dacă au vascularizaţie separată.

"Siamezele sunt internate în Terapie Intensivă neonatologie şi sunt ţinute în viaţă de aparate, intubate şi ventilate mecanic, în acelaşi incubator, fiind în stare stabilă", a precizat Cătălin Cîrstoveanu.

Evaluarea făcută de medicii din Spitalul "Marie Curie" a mai arătat că siamezele au un singur ficat şi intestine comune.

Medicii au precizat că şansele de supravieţuire erau minime.