Dan Şova va fi eliberat din arestul Poliţiei şi cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Instanţa supremă a decis pe 15 ianuarie înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru senatorul Dan Şova, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Decizia a fost contestată de procurori, însă instanţa a respins contestaţia, decizia rămânând definitivă.

Astfel, Şova urmează să fie eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, unde se află din 14 decembrie, şi plasat în arest la domiciliu.

Senatul a avizat, în 3 decembrie 2015, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova, iar în aceeaşi zi senatorul a fost reţinut pentru 24 de ore. În 4 decembrie, instanţa supremă a decis plasarea lui Dan Şova în arest la domiciliu, iar zece zile mai târziu, acesta a fost arestat preventiv.

În noul dosar, senatorul Dan Şova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Mediafax