Ioan Oltean s-a prezentat astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat. Oltean este cercetat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de intervenţii la ANRP pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru, de la care ar fi primit mită 600.000 de euro.

La intrarea în sediul DNA, Ioan Oltean nu a dorit sa spună dacă a fost citat de procurori în dosarul în care este urmărit penal pentru intervenţii privind despăgubiri acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor sau dacă s-a prezentat pentru a da declaraţii într-o altă cauză.

Deputatul PNL Ioan Oltean este acuzat, potrivit Mediafax, de procurorii DNA ca a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, într-o biserica din Chitila, pentru a interveni în favoarea omului de afaceri la ANRP. Oltean ar fi intervenit la fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean, astfel ca Rotaru a obţinut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.