Aeroportul Internaţional "Avram Iancu", din Cluj, a fost redeschis, joi după-amiază, în jurul orei 14.00, toate cele trei aeronave ale companiei Wizz Air, de la Paris, Valencia şi Luton, care l-au survolat, prima dintre curse mai bine de o oră, au aterizat

Reprezentanţii aeroportului clujean au declarat joi că prima cursă care a aterizat a fost cea de la Paris - Beauvais, imediat după ora 14.00, care trebuia să aterizeze la ora 12.25 şi care a survolat aeroportul clujean mai bine de o oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aeroportul clujean a fost redeschis traficului aerian, joi, când a aterizat prima cursă a companiei Wizz Air de la Paris - Beauvais în jurul orei 14.00. Aceasta trebuia să ajungă iniţial la 12.25", au precizat reprezentanţii aeroportului.

Potrivit acestora, la ora transmiterii acestei ştiri, au aterizat şi celelalte două curse, de la Valencia şi Luton, care au survolat aeroportul clujean şi care ar fi trebuit să ajungă la sol la 13.30.

Joi dimineaţă, un avion al companiei Blue Air, cu 116 persoane la bord, care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit de pe pista Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, la capătul dinspre oraş al pistei, la aterizarea pe aeroportul clujean, de unde trebuia să mai ia pasageri, fără a exista persoane rănite.

Directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo, a susţinut că, joi dimineaţă, când ningea, condiţiile de aterizare pe aeroport erau corespunzătoare şi că piloţii avionului care a ieşit de pe pistă le cunoşteau, adăugând că aceştia ar fi cerut să aterizeze întrucât nu mai aveau combustibil suficient.