Prognozele meteorologice din Croaţia indică o răcire bruscă a vremii, însoţită de ninsori abundente şi vânt, iar estul ţării şi partea centrală – Kralovac şi Lika – se află sub avertizare meteorologică cod roşu de ninsoare, ploaie îngheţată şi polei începând de marţi, informează o alertă de călătorie emisă, luni, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Aceeaşi sursă precizează că autorităţile croate au anunţat cod galben de vânt puternic pentru zona adriatică a Dalmaţiei.

MAE le recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Croaţia ca, înainte de a pleca la drum, să consulte site-urile Automobil Clubului Croat, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate, Autorităţii Portuare Croate şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă pentru informaţii actualizate.

„Conducătorii auto sunt sfătuiţi să îşi doteze corespunzător autovehiculele pentru circulaţie pe timp de iarnă, iar în situaţii de urgenţă apărute pe teritoriul croat pot apela numărul european unic de urgenţă 112. Folosirea echipamentelor de iarnă, pe teritoriul Republicii Croaţia, este obligatorie în intervalul calendaristic 15 noiembrie şi 15 aprilie, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de vehicul rutier”, se mai arată în comunicatul MAE.