O persoană a fost împuşcată mortal joi într-un centru comercial din sud-estul Statelor Unite, provocând panică în rândul clienţilor veniţi în număr mare să facă ultimele cumpărături în ajunul Crăciunului, a anunţat poliţia locală.

"O dispută a izbucnit în centrul comercial între două grupuri în jurul orei 14.00 (19.00 GMT)", a declarat poliţia din Charlotte-Mecklenburg, în Carolina de Nord, într-un comunicat, citat de AFP.

Mai mulţi poliţişti în civil au fost nevoiţi să intervină când a avut loc incidentul în mall-ul Northlake din Charlotte. "O persoană care era înarmată a fost împuşcată mortal în timpul altercaţiei... Niciun poliţist nu a fost rănit", adaugă comunicatul.

Focurile de armă au declanşat panică în rândul clientelei numeroase în această perioadă de sărbători. Mai mulţi martori au descris la canalele de televiziune locale panica cumpărătorilor care s-au grăbit spre ieşirile mall-ului ţipând.

Managerul unui magazin de pantofi, Shauntelle Hamrick, a povestit la CNN că a avut loc o dispută între un grup de persoane şi un bărbat după care cineva a scos un pistol şi a tras.
Incidentele armate sunt frecvente în Statele Unite, unde armele se pot procura uşor, autorizate de al doilea amendament al constituţiei.