Politicile Uniunii Europene sunt desprinse de mult timp de realitate, pentru că liderii politici europeni sunt "blocaţi în ideologii", afirmă premierul ungar, Viktor Orban, acuzând politicienii că ignoră valorile creştine, tradiţiile naţionale europene, primind extracomunitari în scop electoral.

"Politicile europene nu mai au de mult timp simţul realităţii. Elitele politice europene sunt blocate în ideologii şi au cu greu vreo legătură cu realitatea", a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat ziarului ceh Lidove Noviny.

"Europa îşi revine încet şi începe să conştientizeze problemele; Europa trebuie să depăşească tendinţele suicidare şi să stea pe propriile picioare", a adăugat liderul conservator de la Budapesta, citat de MTI.

Referindu-se la criticile referitoare la politicile antiimigraţie ale Guvernului ungar, Orban a apreciat că "elitele politice europene tratează orice noutate prin filtrul ideologic". "Majoritatea imigranţilor care sunt integraţi în Europa devin alegători de stânga. Suspectăm că asistăm la un import clandestin de alegători", a acuzat Orban.

"Europa a neglijat valorile creştine şi tradiţiile naţionale. Europa a uitat cine suntem de fapt; avem nevoie de o Europă cu identitate şi stimă de sine pentru a fi din nou puternici", a insistat Orban.

Mediafax