Unul dintre cele două terminale ale aeroportului de la Copenhaga a fost evacuat miercuri, după descoperiea unui bagaj suspect, a anunţat poliţia, informează site-ul publicaţiei Le Parisien. Două percheziţii au fost desfăşurate miercuri pe platforma aeroportuară Roissy.

O purtătoare de cuvânt a aeroportului, Sisse Hansen, a confirmat această informaţie pentru AFP.

"Ne-a fost semnalată existenţa unui bagaj suspect", a spus Sisse Hansen. "Poliţia anchetează (...) Am redirecţionat îmbarcările spre terminalul doi", a explicat aceasta.

Poliţia daneză a ridicat miercuri nivelul de alertă împotriva riscului de terorism la gradul doi, la cinci zile de la atentatele care au avut loc la Paris.

Percheziţii la aeroportul Roissy, inclusiv la divizia de transport marfă Air France

Două percheziţii au fost desfăşurate miercuri pe platforma aeroportuară Roissy, în urma unui ordin dat de Prefectură, una dintre cele două percheziţii administrative vizând divizia de transport marfă a grupului Air France, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

Se presupune că aceste percheziţii nu au legătură directă cu atentatele, însă pot servi mai multor obiective, în special căutării elementelor aflate în legătură cu fenomenul de radicalizare.

Numeroase alerte de securitate, cele mai multe false, au avut loc în ultimele zile în Franţa şi în alte ţări europene, în contextul atentatelor de la Paris, unde au fost ucise cel puţin 129 de persoane, alte circa 400 fiind rănite.