Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi Spitalul Municipal Huşi au epuizat stocurile de vaccin antirabic, astfel încât pacienţii muşcaţi de animale care ajung la cele două unităţi medicale sunt trecuţi pe o listă de aşteptare, cazurile grave fiind direcţionate către Iaşi.

Persoanele care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sau la Spitalul Municipal Huşi în urma unor muşcături de animale nu mai sunt vaccinate împotriva turbării, întrucât aceste unităţi medicale au epuizat toate dozele de vaccin antirabic pe care le aveau pe stoc, scrie MEDIAFAX.

În consecinţă, pacienţii beneficiază doar de igienizarea plăgilor şi apoi sunt trecuţi pe liste de aşteptare, urmând a fi contactaţi de reprezentanţii spitalelor atunci când acestea vor fi aprovizionate cu vaccin. Cazurile grave sunt direcţionate către spitalele din Iaşi.

Potrivit sursei citate, situaţia nu este cu mult diferită nici la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unitate care mai are 37 de doze de vaccin antirabic, folosit doar în cazurile grave.