Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre de suplimentare a bugetului Ministerului Sănătăţii cu 26,3 milioane de lei pentru asigurarea tratamentului, serviciilor medicale şi recuperarea persoanelor rănite în incendiul de la club Colectiv, aflate în spitalele din Bucureşti.

''Măsurile vizează alocarea de fonduri spitalelor din Bucureşti care tratează pacienţi afectaţi de incendiul din 30 octombrie. Pentru asigurarea tratamentului adecvat persoanelor internate în spitalele din Bucureşti, Guvernul a suplimentat, printr-o hotărâre, bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 26,3 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară'', informează un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

Potrivit comunicatului, banii alocaţi suplimentar vor fi destinaţi celor 10 spitale din Bucureşti în care se află răniţii.

''Banii alocaţi suplimentar vor fi destinaţi unităţilor sanitare implicate în tratarea persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv: Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila', Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sfântul Ioan', Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Pantelimon', Spitalul Clinic de Urgenţă 'Bagdasar Arseni', Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi'', informează Guvernul.

Sursa citată menţionează că acordarea acestor fonduri este necesară având în vedere că majoritatea pacienţilor rămaşi internaţi sunt în stare critică, gravă, cu arsuri pe corp şi leziuni pulmonare grave.

''Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesită materiale sanitare speciale, alimentaţie parenterală pe o perioadă lungă durată. De asemenea, tratamentul complicaţiilor, inerente în asemenea situaţii, este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare'', arată Guvernul.