Turiştii chinezi care s-ar fi dezbrăcat pe o plajă din Malaezia sunt căutaţi de poliţie, care a alertat Interpolul şi serviciile de imigrare, relatează DPA.

Poliţia malaeziană a fost îndrumată marţi spre o pagină de Facebook pe care apăreau imagini cu turişti chinezi goi sau pe jumătate dezbrăcaţi care pozau pe o plajă din partea malaeziană a insulei Borneo.

Interpolul şi serviciile de imigrare au fost contactate pentru a ajuta la identificarea turiştilor chinezi, a declarat inspectorul Peter Umbuas, şeful poliţiei din oraşul Semporna, situat la aproximativ 1.880 kilometri est de capitala Kuala Lumpur.

Într-una dintre fotografii, o femeie în costum de baie se strâmbă la cameră în timp ce în spatele ei apar patru bărbaţi goi, aşezaţi cu spatele.

O altă poză înfăţişează un bărbat în pantaloni scurţi, în spatele căruia apar trei femei topless, tot cu spatele la cameră.

Incidentul poate să fi avut loc în orice moment între 2013 şi cu două săptămâni în urmă, a declarat Peter Umbuas pentru DPA.

Căutările poliţiei survin în contextul în care, în luna iunie, un tribunal din statul malaezian Sabah a condamnat patru turişti occidentali la trei zile de închisoare şi o amendă de 5.000 ringgiti (1.350 de dolari) pentru expunere indecentă, după ce aceştia s-au dezbrăcat pe vârful muntelui Kinabalu din insula Borneo.