Un om de afaceri, patronul unei agenţii de publicitate, citat ca suspect în dosarul de corupţie în care e implicat numele companiei Apa Nova Bucureşti a fost reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind bănuit că se ocupa de scoaterea şi plasarea banilor din firme care apar în dosar.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Ploieşti l-au reţinut pe omul de afaceri Alexandru Zamfir, care administrează societatea comercială Funvertising, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, scrie  MEDIAFAX.

Zamfir a fost citat ca suspect în dosarul în care este implicat numele companiei Apa Nova Bucureşti, anchetatorii având date conform cărora acesta se ocupa de scoaterea şi plasarea banilor din firmele implicate în dosarul de trafic şi cumpărare de influenţă.

Conform surselor citate, Zamfir a refuzat să dea declaraţii în acest dosar.

Firma condusă de Alexandru Zamfir se ocupă de presarea de servicii publicitare şi ar avea contracte cu celelalte societăţi comerciale implicate în dosar.

Sursele citate au spus că urmează ca procurorii să decidă dacă vor cere arestarea preventivă a suspectului sau dacă el va fi pus sub control judiciar.

Lavinia Săniuţă, directorul Apa Nova Bucureşti şi soţia fostului ministru de Interne Marian Săniuţă, a fost audiată, luni, la sediul DNA Ploieşti, ca martor în dosarul în care procurorii anticorupţie anchetează fapte de trafic şi cumpărare de influenţă în favoarea companiei Apa Nova.

În dosarul de corupţie în care este implicat numele companiei Apa Nova Bucureşti au fost audiate şi alte persoane din conducerea Apa Nova, între care directorul executiv Mihai Savin, mai mulţi directori adjuncţi, dar şi liderul de sindicat şi şeful Direcţiei de pază din cadrul companiei.

În acest dosar au calitatea de suspect cinci persoane, între care cetăţenii francezi Bruno Roche, fost director al Apa Nova, pus sub control judiciar, şi Laurent Lalague, de asemenea fost director în cadrul Apa Nova şi care nu s-a prezentat la DNA săptămâna trecută, trimiţându-şi doar avocaţii.

Pe lângă cei doi francezi suspectaţi de cumpărare de influenţă, în acelaşi dosar sunt cercetaţi pentru cumpărare şi trafic de influenţă Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

Pe numele celor trei DNA a cerut instanţei emiterea unor mandate de arestare preventivă, însă Curtea de Apel Ploieşti a respins definitiv propunerea procurorilor, fiind cercetaţi sub control judiciar.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente şi de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.