Săptămâna începe cu valori de temperatură mici, continuând cu vântul şi ploile care au fost prezente şi în weekend. Regimul termic rămâne sub limitele obişnuite pentru data din calendar. Meteorologii ne informează însă că în câteva zile vremea va deveni mai suportabilă.

Luni, vremea va rămâne în general închisă şi deosebit de rece pentru această perioadă din an. Cerul va fi noros, în special ziua va ploua pe arii relativ extinse în majoritatea zonelor şi se vor cumula local 20...25 l/mp, iar izolat, cu precădere în jumătatea de est, peste 40 l/mp. În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile, se va mai depune strat de zăpadă, iar trecător vor apărea şi precipitaţii mixte ce vor formă polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare vor fi şi în masivele montane înalte din restul teritoriului, precum şi în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze de 55...60 km/h, iar în estul Munteniei şi în Dobrogea, precum şi la munte rafalele vor depăşi 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1...2 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 15...16 grade pe litoral.

Şi la Bucureşti vremea va fi luni închisă şi mult mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade. Temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări în prima parte a zilei.

Marţi, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar se va menţine deosebit de rece pentru a două decadă a lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în nordul Moldovei şi 15...16 grade în sudul Banatului. Cerul va fi temporar noros şi va mai ploua slab, cu precădere la începutul intervalului, în est şi în sud-est, dar şi în extremitatea vestică şi doar izolat în rest. În zona Carpaţilor Orientali vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în zona litoralului, apoi în sudul Banatului.

În Bucureşti, vremea se va menţine marţi deosebit de rece pentru această perioadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade. Cerul va mai avea înnorări, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

Miercuri, valorile termice vor fi în creştere în toată ţară, dar se vor menţine sub cele normale climatologic pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Moldova şi 18 grade în vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul şi în nord-vestul teritoriului, unde pe spaţii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Câmpia de Vest şi pe crestele montane. În zonele joase, dimineaţă, local se va semnala ceaţă, iar în estul Transilvaniei şi în Moldova vor mai condiţii de brumă.

În Bucureşti, deşi temperatura aerului va fi în creştere uşoară, vremea se va menţine miercuri rece pentru mijlocul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade.

De joi, valorile termice vor continua să crească în majoritatea zonelor ţării şi se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Astfel, sunt asteptate maxime cuprinse între 14 şi 22 de grade, poate uşor mai scăzute în Moldova şi în estul Transilvaniei. Totuşi ploile se întorc începand de vineri şi acestea se vor extinde treptat în majoritatea zonelor ţării.