Alin Cocoş, fiul omului de afaceri Dorin Cocoş, şi-a recunoscut vineri, la instanţa supremă, faptele de care este acuzat în dosarul "Bica 1", solicitând magistraţilor să fie judecat prin procedura simplificată, iar avocaţii Alinei Bica au cerut magistraţilor audierea ca martor a Elenei Udrea.

Alin Cocoş a fost audiat vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în dosarul în care este judecat alături de tatăl său Dorin Cocoş, de fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi de foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), pentru fapte de corupţie în legătură cu soluţionarea unor cereri de desăgubire ale omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Acesta a arătat, în faţa instanţei, că recunoaşte acuzaţiile care i se aduc de către anchetatori şi doreşte să fie judecat prin procedura simplificată, la fel cum au cerut, anterior, Dorin Cocoş şi Ionuţ Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica. Cererea celor trei a fost însă amânată de magistraţi, până după ce vor fi audiaţi toţi inculpaţii şi martorii şi vor fi administrate probele.

Alin Cocoş le-a spus magistraţilor cum l-a cunoscut pe Ionuţ Mihăilescu şi cum a ajuns să vândă terenul de la Snagov, din care o parte ar fi fost primită de Alina Bica. El a precizat că Ionuţ Mihăilescu s-a arătat interesat să cumpere proprietatea, împreună cu mai mulţi prieteni, printre cumpărători aflându-se şi fosta şefă a DIICOT.